2019 21 Април

Как да кандидатстваме успешно в конкурсите за работа в Европейския съюз.Интензивна подготовка за предстоящите конкурси за администратори в ЕС през 2019 г.

Продължителност на обучението: 
09:00 – 09:30 ч. Регистрация на участниците.
09:30 – 17:00 ч. Обучение. 

Място на провеждане:  
гр. София, бул. "Княгиня Мария Луиза" №92, етаж 5.
Учебен център TBS consulting

 

Предлагаме Ви извънреден интензивен семинар за практическа подготовка на българските кандидати за предстоящите конкурси на EPSO за администратори през 2019 г.

EPSO е Европейската служба за подбор на персонала, която организира и провежда конкурсите на европейската публична администрация за работа в ЕС.

Въз основа на публикуваната от EPSO информация се очаква съвсем скоро (пролетта – март/април) да бъдат отворени за кандидатстване=
1. конкурсната процедура за обща администрация (Graduate Administrators AD5) и
2. конкурсната процедура за администратори в областта на одита (Administrators in the field of Audit AD5, AD7).

Конкурсите за администратори са от голяма важност и интерес за кандидатите, тъй като те са за постоянна позиция  и добре платена работа. Посочените конкурси се организират само 1 път годишнозатова българските кандидати не трябва да пропускат тази възможност!

Семинарът цели да предостави практическа информация за методиката на посочените конкурси, за фазите и видовете тестове, и за начина на успешната подготовка за тях.

В рамките на обучението ще се проведе симулация с практически анализ на основни тестови изпити (по словесно-логическо мислене, математико-логическо мислене, абстрактно мислене и по преценка на ситуация). Целта на симулацията е да се придобие реална представа за включените в конкурса изпити и за начина на тяхното провеждане, да се разбере спецификата на всеки от тях и да се предоставят практически указания и съвети за прилагане на успешна тактика при тяхното решаване.

Семинарът е подходящ за всички българи, които се интересуват от кандидатстване за работа в ЕС като една от най-престижните международна организации.


Лектор на семинара
е г-жа Мими Йотова, автор и водещ лектор на много курсове за подготовка на българските кандидати за конкурсите на EPSO - от 2004 г. досега. Тя се ползва  с голяма популярност, тъй като голяма част от нейните курсисти са преминали успешно през европейските конкурси и вече работят в различни структури на ЕС. Повече информация за лектора и отзиви за нейните обучения от нейни успешни курсисти може да видите.

Заявка за участие може да направите на телефон: 02 8310033,  0888 603 724 или да се регистрирате  директно през нашия сайт. 

 

Регистрирай се тукОтзиви на участници в обученията на Мими Йотова:

„Имах удоволствието  да бъда част от курса за подготовка на изпитите в ЕПСО.  Разбрах за курса, който се организира съвсем случайно, търсейки допълнителна  информация по интернет. Лекторът г - жа Мими Йотова е изключителен преподавател, знаещ какво е необходимо на аудиторията, за да задържи вниманието към представящата се материя, за повечето от нас присъствалите съвсем непозната, да създаде необходимата атмосфера и да мотивира курсистите. Мими Йотова е един позитивен, приятелски настроен човек, желаещ да предаде познанията си на много хора. На въпросите отправени към нея - тя отговаря обстойно, като успява да обърне внимание и на най - малкия детайл.  На всички участници в курса ни бяха предоставени материали, по които получихме подробни разяснения, относно  методиката и  логика   за решаване на изпитните компоненти, които повярвайте няма кой да ги обясни така добре, както Мими Йотова,  а теорията бе  добре обоснована и предоставена с практически  упражнения”. Благодаря!
Надя Иванова

 

„Мими Йотова е превъзходен преподавател. Благодарение на задълбочените й познания за процеса на подбор на кадри в Европейските институции, както и увлекателния метод на преподаване, нейните курсове за мен бяха най-ценни и ефективни при подготовката ми за тези конкурси и успешното ми класиране в тях. Теорията е свързана с много практически упражнения, полезни съвети и материали. Но много важно е също така, че нейната помощ не свършва с края на курса - тя остава приятел на своите курсисти, които винаги могат да се обърнат към нея за съвет и помощ.”
Александра Хайдар

„Мими Йотова е един невероятно позитивен човек, с интерактивен подход на преподаване и предразполага участниците към желание за участие, увереност в способностите си и затвърждаване на познанията.  Считам, че успява да предаде своите задълбочени познания за процеса на подбор на кадри в Европейските Институции не само поради дългогодишния си преподавателски опит и висок професионализъм, но най-вече заради умението и таланта си на ефективна комуникация с участниците. Уникалните и невъзможно да се намерят в България материали, безценните съвети и заразителният й позитивизъм, ми помогнаха не само да участвам, но и да се класирам в два от 4те конкурса на ЕPSO, на които се явих.”
Ирина Кашефи

„Моя позната, която работи към ЕС, ми препоръча специализираните курсове на г-жа М. Йотова, като посочи, че това е най-добрият вариант за получаване на всеобхватна, структурирана и постоянно осъвременявана информация по въпросите, които ме интересуват. Резултатът значително надхвърли моите най-оптимистични очаквания.

В рамките на организиран индивидуален 2-дневен интензивен курс г-жа М. Йотова успя да ми даде информация, за самостоятелното събиране и систематизиране на която най-вероятно щяха да са ми необходими месеци ежедневни усилия. Всичко бе прецизирано и структурирано. Впечатлен бях от факта, че ми бяха представяни и новости буквално от предишните дни. Г-жа Йотова не се ограничи само с подходящо представяне на информацията чрез лекции и слайдове, но ми посочи и конкретни източници на допълнителна информация по всяка тема и за самостоятелна подготовка за конкурсите.

Убеден съм, че курсовете на г-жа М. Йотова са един от най-добрите и полезни варианти за хора, които искат да повишат знанията си за ЕС и да се подготвят успешно за кандидатстване за работа на всякакви нива в институциите на ЕС.”
Евгени Господинов

 
„Мими Йотова е отличен педагог, който дава всичко от себе си по време на провеждания курс.  Нейните задълбочени познания за процеса на подбор на кадри в Европейските Институции, дългогодишен преподавателски опит, висок професионализъм и ефективна комуникация с аудиторията я правят първокласен лектор. Изключително полезните материали и окуражителните й думи изиграха огромна роля при вземане на решението ми да участвам в изпитите на Е
PSO и допринесоха значително за успеха ми в конкурса за администратори и за старта на моята европейска кариера”.
Стефан Сапунджиев